Vandring vid Backåkra 31 maj

Turen tog sin början vid Hammarskjölds Backåkra. Ut på heden och litet stopp vid den speciella meditationsplatsen. Därefter västerut en liten bit på Skåneleden riktning Kåseberga uppe längs åsen. Därefter brant nedstigning till havet och tillbaka bland sommarbebyggelsen vid Löderups strandbad. Fikapaus bland björkar i anslutning till stranden. 
Vidare mot Hagestad och upp mot Skåneleden som löper en bit från havet förbi fina hagmarker. Så småningom åter ner mot havet och liten inspektion av imponerande Sandhammarens fyr. Skön paus i anslutning till denna.
Därefter ut till Sandhammarens fantastiska stränder. Med kraftig vind i ryggen traskade vi på en bit västerut innan vi vek av över sanddynerna in mot den skyddande terrängen. Följde en liten skogsväg och hittade så småningom stigen som vek av in genom tallskogen tillbaka till Skåneleden.  Där hejdade vi oss en stund vid dom fantastiska liljekonvaljdungarna, som var ett av huvudmålen med dagens vandring. Det blev många väldoftande buketter till mor denna Mors dag.
Lämnade slutligen Skåneleden för att ta oss upp för en liten brant till Backåkraheden och den sista biten över heden till vår utgångspunkt.

15 nöjda vandrare hade tillryggalagt ca 17 km  denna soliga men ganska blåsiga söndag. Bengt-Ola ledde turen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *