Paddlingshelg i Immeln 3-4 sep 2022

Vi blev 12 deltagare. 1 hyrde i Immeln, de öppnar kl 10 för uthyrning, hon lastade på bilen. Vi samlades vid Breanäs där man följer skylten till Missionshus. Där finns liten hamn och badstrand samt stora gräsytor. 

Vi paddlade upp till Brotorpet och var där vid 13.30, startade vid halv 12. Det var medvind. Vi satte upp tälten och fixade lite mat. Där finns toa och återvinning. Dessutom ved en bit ifrån. Två eldstäder med bra häll. Vi hade med briketter. Det fanns plats för alla 11 tälten och 5-6 stycken andra till kom sen. 

Vi paddlade två timmar till, upp i Nytebodaviken och tillbaka och sen tog de flesta även Mossaviken som bjöd på fina skogar och lugna vatten. Matpackningen för en minestronesoppa kom fram och knivar och skärbrädor för att finfördela grönsakerna. Holmgrens korvar från Saluhallen i Lund ingår också i standardmiddagen. Solen sken på oss till 20. Natten var stjärnklar och speglade sig i vattnet. Cirka 6 grader så det gällde att ha på sig. 

Morgon blev fin med sol till frukosten. Vid gav oss iväg efter 10 och paddlade längs ostkanten, som Bengt och Johan föreslog. Fin natur och vi nådde till sist Mjönäs badplats. Den var fin med sittplatser. 

Sen tog vi sista rycket västerut mellan flera vackra öar. På Tjärön vid Kvinnoöarna sågs en fin rastplats. Vi nådde Breanäs vid 15 och packade ur och in i bilarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *