Paddling i öppet vatten aug/sep 2019

Så var det åter dags för den årliga paddlingshelgen, den elfte i ordningen. Vi begav oss till ett annat landskap, Blekinge. Vi samlades i Järnavik där två deltagare hyrde kajaker. Resten hade egna. Vi var 19 personer vilket är rekord. Vädret var bra, faktiskt den sista varma helgen på en fin sommar hotande åska och regn på söndagen dock. Regnet försvinna från prognosen, den hade legat därhemma veckan, och åskan var borta. Nu blev det åska ändå, vid 13-tiden, men de två åskvädren drog snabbt förbi inkl regn. Men vi avslutade ändå efter lunch vid campingen och en kort båttur tillbaka.

Naturen här är väldigt fin med stora stenblock, hällar, öar och vegetation. Vi kom iväg strax före 12 och satte målet till Tjärö för lunch. Där tänkte vi övernatta men efter rådslag bestämde vi att det fick bli campingen vid Järnavik eftersom det skulle blåsa upp på söndagen. Vi delade upp oss i två grupper så Heike vägledde en snabb grupp och Bengt en ”vanlig”grupp. Bägge grupperna rundade Tjärö men grupp 2 gick upp till hamnen och genom en liten kanal. Där blev det tre grupper för alla ville inte fika och så blev det lite trångt. Vi återsamlades för tältläger i Järnavik. Snabb grupp tog Skiftesön, Gyön och Vängsö också, vilket blev 26 km. En mycket fin dag! Den fortsatte med bad, tältuppsättning och sen gemensam matlagning (utan snabb grupp som kom in vid 18.30) och grönsakssoppa med korv. Det finns ett fint vindskydd en bit upp för Blekingeleden.

Natten var lugn och vi hade en Tropisk natt! Alltså 20 gr varmt. 13 tält i cirkel och Olof Snarkare utanför. Frukost vid tälten resp fin plats under tak vid stranden. 100kr för en natt per tält. Restaurang finns där och fina toaletter och matlagningsråd mm. Vi satte i vid 10 i två grupper. Vid 1 var det återsamling. Bengts grupp gick på östra sidan upp till att vågornas gupp gjorde att vi vände. Heikes grupp gick ut till Skiftesön och rundade.

Sammankallande: Kaj Persson

Deltagare:Eva Kjellberg, Barbro Ström, Charlotte Sollie Brange, Heike Hoyer, Bengt Ekwall, Lennart Larsson, Pia Larsson, Arne Mårtensson, Calle Cöster, Olof Hagander, Charlotte Hagmann, Göran Fries, Benedicta, Anna Sundberg, Jonas Ising, Johan Meurling, Thorleif Dahlin, Fredrik Hjort

Tjärö kanal
Kommunal strand i Järnavik
Benedicta
Tjärö kanal
Johan
Häll
Bengt och fyra damer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *